Bijbelstudiegroep

We willen begin 2020 starten met een nieuwe reeks Bijbelstudie avonden in Oldehove (Gr.) wil jij mee doen, denken of meer weten? Meld je dan vrijblijvend aan via het contact formulier en volg ons ook via Facebook voor de laatste ontwikkelingen!


Wat is de bedoeling?
We willen begin 2020 starten op interkerkelijke basis bij elkaar te komen om samen Gods Woord te openen en te bestuderen en vervolgens samen erover te praten. We hopen door met elkaar dit te doen van elkaar te leren en onze relatie met Christus te verdiepen.

De onderwerpen van de avonden kunnen verschillend zijn door de input van de bezoekers maar kunnen ook gestructureerd zijn door een kant-en-klare studiereeks of werkboek. Dit willen we samen bepalen en invullen met een ieder die mee wil doen.

Het is  de bedoeling dat we begin 2020 bij elkaar komen met een groep mensen die samen een reis willen maken en Gods Woord verder willen ontdekken. Lijkt het je leuk? Meld je dan vrijblijvend aan via het contact formulier.

EXTRA INFORMATIE (FAQ)

Wat is een Bijbelstudie groep?
Het klinkt misschien zwaar maar een Bijbelstudie groep is niet meer of minder dan een groep(je) mensen die samenkomt om meer te leren over het christelijke geloof. Dit kan op basis van studieboeken, brochures of een studie die één van de bezoekers heeft gemaakt. Het belangrijkste uitgangspunt is dat de Bijbel centraal staat in het geheel.

Waarom interkerkelijk?
Wij geloven dat we het evangelie niet opgesloten moet worden binnen vier kerkmuren en voorbehouden moet blijven tot een selectieve groep. We willen daarom juist ons open stellen voor een ieder ongeacht kerkelijke achtergrond of fase in het geloof. Dit kan in onze optiek alleen zonder de lusten- en de lasten van een kerkelijke organisatie.

Een nieuw initiatief?
Nee, we doen dit al sinds 2012 alleen in verschillende vormen. De eerste jaren (tot 2016) hebben we interkerkelijke jeugdavonden georganiseerd en vervolgens betrokken geweest bij o.a. twee Alpha Youth groepen en een Discipleshop Explored cursus.

Voor welke leeftijd?
De avonden zullen een echte studie worden met aanvullende gesprekken. Wanneer jij als jongere, student of jong volwassene dit leuk vind ben je ook welkom. Wij gaan uit dat de leeftijdsopbouw
tussen de 25 en 50 zal liggen, maar een ieder is welkom!

Wat wij geloven.
Wij werken op interkerkelijke basis, dat betekend dat we niet één leer hebben of één uitgangspunt hebben waar een ieder persoonlijk zich aan ‘moet’ houden. Het is dan ook lastig om éénduidig aan te geven wat wij geloven, dit verschilt per persoon. Dit is ook logisch omdat wij geloven dat een ieder zijn eigen unieke relatie met God heeft.

Wel kunnen we stellen dat voor een ieder vaststaat dat Jezus Christus de eniggeboren zoon van God gestorven is aan het kruis voor onze zonde, zodat wij door Hem zijn vrijgekocht en tot de vader kunnen komen.

Wie zijn de organisatoren?
De avonden worden georganiseerd door de deelnemers zelf, is is geen hiërarchie of organisatie.

Wat kost het?
We kunnen hier heel kort over zijn het is volledig gratis zelfs het kopje koffie! Het is wel mogelijk dat er kosten verbonden zijn aan een werk- of studieboek indien we hiervoor kiezen.

Meer informatie?
Wil je meer weten? volg ons dan op Facebook of stuur ons een bericht via het contactformulier.